Naar overzicht

Zwembad ’t Zuiderdiep te Stellendam

zuiderdiep-stellendam-04
bf6f5f12-b5c4-43fd-b72c-71bcec09c025
Vorige Volgende
Markt
Openbare gebouwen
Opdrachtgever
BHBE bv
Architect
N.v.t.
Opdracht
VO, DO, bestek en tekeningen, aanbesteding en gunning, begeleiding uitvoering en oplevering.
Bouwomvang
Renovatie Zwembadcomplex van ca. 2000 m2 met diverse binnenbaden en voorzieningen en een buitenbad van 250 m2.
Datum adviesopdracht
Februari 2012
Oplevering van het werk
juni 2013

Omschrijving van de opdracht

In verband met dalende bezoekersaantallen en stijgende onderhoudskosten is door de Gemeente Goedereede onderzoek gedaan naar de staat van onderhoud en de exploitatie van het complex.
In de overweging voor nieuwbouw of renovatie is door de Gemeenteraad gekozen voor complete renovatie. De renovatie van het bestaande complex wordt uitgevoerd voor een periode van 20 jaar.

In hoofdzaak bestaat de renovatie uit de volgende onderdelen:

  • Het verbeteren van de kwaliteit van klimaat en waterbehandeling;
  • Het verminderen van het energiegebruik door duurzame bouwkundige- en installatietechnische aanpassingen en verbeteringen;
  • Het verbeteren van de algemene faciliteiten voor zowel bedrijfsvoering als gebruikers.

Werkzaamheden Galjema B.V.

Het ontwerpteam (BHBE in samenwerking met Galjema) is geselecteerd via een aanbestedingsprocedure op basis van het EMVI criterium.

Door Galjema B.V. zijn de bestaande elektrotechnische-, werktuigkundige- en waterbehandelingsinstallaties geïnventariseerd, op basis waarvan de uitgangspunten en opzet ten behoeve van de nieuwe installaties zijn bepaald. De advieswerkzaamheden zijn verricht in diverse fasen te weten VO, DO, bestek, aanbesteding en uitvoering. De installatiewerkzaamheden zijn door Galjema ten behoeve van de aanbesteding omschreven op basis van de Stabu-systematiek waarbij de werkzaamheden in het bestek en op de bijbehorende tekeningen zodanig in detail zijn omschreven dat discussies achteraf in het uitvoeringstraject tot een minimum wordt beperkt.

Het betreft een zwembadcomplex bestaande uit een wedstrijdbad, een instructiebad, een peuterbad, een whirlpool, een glijbaan en een buitenbad. Het complex is compleet gerenoveerd en voorzien van duurzame installaties volgens de geldende richtlijnen, eisen en voorschriften, welke in nauw overleg met het Architectenbureau zijn ingepast.

Duurzaamheidsaspecten zijn:

  • Een zonneboilerinstallatie, in combinatie met een hoog rendement ketelinstallatie, ten behoeve van de warm-tapwatervoorziening;
  • Het aanbrengen van een nieuwe luchtbehandelingskast in duurzame uitvoering met HR-warmte terugwinsysteem, geoptimaliseerde ventilatoren en aangepaste kastafmetingen zodanig dat de drukverliezen en luchtsnelheden worden verlaagd, waardoor een aanzienlijke energiebesparing wordt bereikt;
  • Het toepassen van frequentiegeregelde motoren op de circulatiepompen van de waterbehandelingsinstallaties;
  • Het waar mogelijk toepassen van LED-verlichting;
  • Het aanbrengen van een automatische lichtregeling op basis van vooraf in te stellen programma’s.

Fokko Mienstra

Adviseur

079-2065080

Sluiten