Naar overzicht

Zorgcomplex De Zellebergen te Oudenbosch

1
Markt
Zorginstellingen
Opdrachtgever
Rothuizen Bouwmeester Pro
Architect
Rothuizen Bouwmeester Pro
Bouwomvang
Renovatie en nieuwbouw Ca. 5000m² BVO
Datum adviesopdracht
Mei 2016
Oplevering van het werk
2018

Omschrijving van het project

De Zellebergen is een zorgcomplex van de stichting Groenhuysen. Op het terrein van De Zellebergen wordt een bestaande aanleunflat gerenoveerd tot een zorgflat (Blok A) met intramurale zorg. Dit houdt in dat er 24 uur per dag zorg aanwezig is.

Blok A bestaat uit 48 appartementen en 4 gemeenschappelijke huiskamers. De 48 appartementen bevinden zich in het bestaande deel van het gebouw. De gemeenschappelijke huiskamers worden gerealiseerd in een stukje nieuwbouw.

Tevens wordt er een nieuwe verbindingsgang gerealiseerd die 3 bouwdelen met elkaar verbindt.

Werkzaamheden Galjema B.V.

De complete werktuigkundige en elektrotechnische installaties alsmede de beveiligingsinstallaties zijn door Galjema opgenomen en waar nodig opnieuw ontworpen.

Blok A en de nieuwe verbindingsgang worden voorzien van beveiligings- en veiligheidsinstallaties (brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie, omroepinstallatie, observatie-installatie (CCTV) en toegangscontrole. Tevens wordt rekening gehouden met ledige voorzieningen voor toekomstige domotica- en dwaaldetectie-installaties ten behoeve van de zorg.

Op het dak van blok A worden 162 PV-panelen opgesteld ten behoeve van de opwekking van elektriciteit.

In het kader van aanvullende energiebesparing worden de algemene verlichting en noodverlichting in blok A en in de nieuwe verbindingsgang uitgevoerd in ledverlichting.

Voor de warmte- en koude-opwekking van de appartementen van blok A wordt gebruik gemaakt van een warmte- en koudeopslagsysteem (WKO) in combinatie met een warmtepomp. Ten behoeve van deze WKO wordt een separate mono-bron gerealiseerd.

Voor de warmtapwateropwekking ten behoeve van de douches van de appartementen wordt per 4 appartementen gebruik gemaakt van zonnecollectoren in combinatie met een voorraadvat en een pieklast ketel.

De appartementen worden voorzien van natuurlijke ventilatie op basis van het CO2 gehalte. In de gevel van de woon- en slaapkamers worden nieuwe ventilatieroosters opgenomen. De afzuiging vindt plaats in de badkamer, toilet, keuken en berging. Op het dak van blok A wordt 1 centrale afzuigkast met het benodigde kanaalwerk opgesteld die is aangesloten op alle appartementen. In de afzuigkast is een waterbatterij opgenomen die de warmte terugwint uit de afzuiglucht. Deze warmte wordt hergebruikt in de warmte-opwekinstallatie.

Galjema heeft in het ontwerptraject samen met Rothuizen Architecten en de constructeur een BIM-traject doorlopen. Tijdens dit traject is er nauw samengewerkt tussen de verschillende ontwerppartijen. Alle partijen hebben voor het modelleren van de verschillende disciplines gebruik gemaakt van het programma Revit 2016. Ten behoeve van dit BIM-traject is door de opdrachtgever een BIM-protocol opgesteld waarin alle ontwerppartijen hun eigen verantwoordelijkheden hadden.

Naast het BIM-model heeft Galjema een Stabu-bestek gemaakt.

Rob de Zwart

Projectleider/ Senior ontwerper W

06-54216756

Sluiten