Naar overzicht

Winkelcentrum Europaplein te Heemskerk

Impressie EUP design_scene 3
EUP design_2020-06-03-Heemskerk scene 2
Enscape_2020-07-09-10-53-24_interior 5
Enscape_2020-09-10-10-23-12_Neighbours 01
Vorige Volgende
Markt
Retail
Opdrachtgever
Dreefbeheer B.V. met Epicurus als project management
Architect
EUP Design
Opdracht
VO, DO, TO in bouwteam en uitvoeringsbegeleiding
Bouwomvang
2.500 m² BVO
Datum adviesopdracht
februari 2020
Oplevering van het werk
2021

Omschrijving van het project

Het bestaande winkelcentrum Europaplein op de grens van Heemskerk en Beverwijk zal moderner, duurzamer en veiliger moeten worden na de renovatie.

Aan de noordwestkant wordt het chinees-Indisch restaurant gesloopt, net als vijf tot zes winkelunits, waarin nu onder andere de wijkwinkel zit. Er komt een nieuw gebouw voor terug, met een nieuwe passage, aansluitend op de rest van het gebouw. De voorgevel wordt strak getrokken, er komt een tweede supermarkt met daaronder een parkeergarage. De parkeergarage heeft 60 brede parkeerplaatsen en is toegankelijk via 2 tapis roulants, een lift en een trap.

Werkzaamheden Galjema B.V.

Epicurus heeft Galjema in opdracht van Dreef beheer uitgenodigd om haar bij te staan in het technisch advies, het ontwerp te leveren van alle E, W en S installaties, de benodigde berekeningen uit te voeren, data aan te leveren voor de werkzaamheden van de andere adviseurs en het ontwikkelen en het aanleveren van het Revit model als een van de aspectmodellen van het gebouw.

Vanaf de start heeft Galjema het advies traject tot de uitvoering volbracht en een Revit model opgeleverd met de aanbestedingsstukken volgens het Stabu principe. Vanaf het definitief ontwerp is er een aannemer geselecteerd en zijn in het bouwteam de bestekstukken gerealiseerd waarbij de installateur verantwoordelijk was voor het tekenwerk en Galjema voor het Stabu bestek voorzien van alle administratieve voorwaarden en uitgangspunten.

Robert Buijtendijk

Projectleider

06-24595668

Sluiten