Naar overzicht

Vrije Universiteit Amsterdam Medische Faculteit te Amsterdam

IMG_9369
IMG_9362
IMG_9361
IMG_9356
IMG_9354
IMG_9355
IMG_9366
IMG_9367
Vorige Volgende
Markt
Onderwijs
Opdrachtgever
Vrije Universiteit Amsterdam
Architect
De Twee Snoeken
Opdracht
VO, DO en bestek (aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding), nazorg
Bouwomvang
1964m2
Datum adviesopdracht
Augustus 2014
Oplevering van het werk
Augustus 2016

Omschrijving van het project

In de Medische Faculteit is de begane grond (openbare ruimten) bestaande uit het hoofdentree, restaurant (uitgifte- en zitgebied), front/backoffice gerenoveerd. De visie daarbij is openheid en comfort, een betere toetreding van het uitgifte, diversiteit van het zitgebied, integratie studentenverenigingen, front- en backoffice en upgrading hoofdentree.

De elektrotechnische- en werktuigkundige installaties zijn uitgebreid en aangepast.

Werkzaamheden Galjema B.V.

Op basis van de nieuwe indelingstekeningen van de architect, is een Voorlopig Ontwerp (VO) gemaakt.

Na het akkoord op het VO met de bijbehorende kostenramingen is er gestart met het Definitief Ontwerp. Hierbij waren er de volgende uitdagingen:

  • Het verlichtingsconcept, deze is door Galjema opgesteld, rekening houdend dat de uitgifte en het zitgebied de juiste balans hebben ten opzichte van het algemene verlichting. De bestaande verlichting was verouderd en bestond grotendeels uit fluorescentie buislampen waarbij de vraagstelling was om alles met LED-armaturen uit te voeren. Omdat er voedsel getoond wordt, hebben de lichtbronnen daar waar nodig een kleurtemperatuur van 2700K.
  • Het zitgebied is heringedeeld en hierin zijn comfortabele locaties gecreëerd waar men prettig kan verblijven c.q. studeren. Het verlichtingsontwerp geeft een speelse en ongedwongen sfeer, waarbij de nuances in lichtniveaus subtiel zijn, om zo de juiste sfeer uit te stralen op de verschillende locaties.
  • De dimensionering en locaties van de kanalen is zeer kritisch bekeken, het uitgangspunt was om het plafond zo hoog mogelijk aan te brengen.
  • De invloed van koude buitenlucht bij de hoofdentree weg te nemen. Op de bestaande tourniquets zijn nieuwe luchtgordijnen aangebracht.
  • De locaties van de ventilatieroosters in het plafond en de wanden in relatie tot de opstelling van het voedsel, om aan de HACCP-normering te voldoen.

Na goedkeuring van het ontwerp en de bijgestelde kostenramingen is het bestek geschreven en is het project aanbesteding gereed gemaakt. De uitvoering is in fasen uitgevoerd, de eind oplevering was in augustus 2016.

Oscar Gerritsen

Projectleider

06-29585751

Sluiten