Naar overzicht

TU Delft VEEM-hal

Project 4 Veemhal
TU Delft Veem- hal download internet
TU Delft Veem- hal download internet 2
TU Delft Veem- hal download internet 3
Vorige Volgende
Markt
Laboratoria
Opdrachtgever
Technische Universiteit Delft Directie Facilitair Management & Vastgoed (FM&VG)
Architect
Sweco (vh Grontmij)
Opdracht
Definitief ontwerp, werkomschrijvingen, aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding
Bouwomvang
Herinrichting bestaande hal van ca. 1500 m2 ten behoeve van practicum en onderzoek voor studenten
Datum adviesopdracht
September 2014
Oplevering van het werk
Juli 2015

Omschrijving van het project

De bestaande hal van de TU Delft met een oppervlak van ca. 1500 m2 en 150 m2 ondersteuningsruimten in het EWI-gebouw (36) is heringericht als open lab-ruimte. Het betreft een hal met een totale hoogte van 10 meter en voorzien van sheddaken. In de hal en bijbehorende ondersteuningsruimten zijn werkplekken voor elektronica en elektrotechnische experimenten ten behoeve van ca. 240 studenten. De elektrotechniek practica zijn vanuit de diverse verspreide locaties, centraal ondergebracht in de heringerichte ruimte.

De realisatietijd van het project was kort, mede gezien het gegeven dat alle disciplines (bouw, elektrotechniek, werktuigkunde en data) hun werkzaamheden op een relatief kleine oppervlakte min of meer gelijktijdig moesten uitvoeren. Het werk is ruim op tijd opgeleverd voor aanvang van het nieuwe collegejaar.

Werkzaamheden Galjema B.V.

De complete werktuigkundige-, elektrotechnische- en beveiligingsinstallaties zijn door Galjema ontworpen.
Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan de esthetica met betrekking tot de plaatsing van de hoofdluchtkanalen in de hal. De luchtverdeelslangen en de verlichtingsarmaturen zijn gecoördineerd en geïntegreerd met de constructies ten behoeve van de akoestische plafondvoorzieningen.

Voor de conditionering van de ruimten is een luchtbehandelingskast met warmteterugwinning opgesteld in de kelder.
De benodigde koeling wordt betrokken van de bestaande WKO-installatie en de warmte van de bestaande centrale verwarmingsinstallatie.

Nieuwe verdeelinrichting zijn aangebracht voor experimenteer doeleinden alsmede beveiligingsinstallaties (inbraakalarminstallatie, brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie), omroepinstallatie, CCTV en toegangscontrole.

De hal is voorzien van zowel een geavanceerd bekabeld netwerk als van een volledige Wifi-dekking, zodat de studenten ongehinderd en onbeperkt gebruik kunnen maken van de benodigde netwerkfaciliteiten.
Het netwerk is aangesloten op een glasvezelverbinding van de universiteit.

In het kader van energiebesparing zijn LED lichtbronnen toegepast.

Roy Piarelal

Projectleider/ Senior ontwerper W

06-29583210

Sluiten