Naar overzicht

Triade Gebouw Jan van Galenstraat te Amsterdam

Office building Triade By INARCHITECTS  Amsterdam
Office building Triade By INARCHITECTS  Amsterdam
Office building Triade By INARCHITECTS  Amsterdam
K3-Triade verbouwing gebouw_3095EW-3
Office building Triade By INARCHITECTS  Amsterdam
Office building Triade By INARCHITECTS  Amsterdam
Office building Triade By INARCHITECTS  Amsterdam
Office building Triade By INARCHITECTS  Amsterdam
Vorige Volgende
Markt
Kantoren
Opdrachtgever
Gemeente Amsterdam, Project Management Bureau
Architect
IN Architects
Opdracht
VO, DO, bestek, aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding
Bouwomvang
Verbouwing van 2500 m² BVO
Datum adviesopdracht
April 2015
Oplevering van het werk
Oktober 2015

Omschrijving van het Project

In 2015 zijn er veel verhuisbewegingen geweest van en naar het gebouw Triade aan de Jan van Galenstraat 323. De grootste verhuisbeweging was de verhuizing van de medewerkers van het Re-integratie Bedrijf Amsterdam (RBA) naar Triade. In de oude situatie huurde het RBA twee verdiepingen in Teleport. Het RBA heeft in de nieuwe situatie voor het gebouw Triade, als één van de weinige afdelingen, behoefte aan publieksruimte in de vorm van instructielokalen en spreekplekken. Voor het gebouw betekende dit dat er meer werkplekken en minder publieksruimten nodig waren.

Voor instructielokalen en spreekplekken zijn specifieke installaties aangebracht.

In het kader duurzaamheid was er bij het ontwerp van alle installaties uitvoerig nagedacht over energiebesparende maatregelen.

Werkzaamheden Galjema B.V.

De complete werktuigkundige en elektrotechnische installaties en beveiligingsinstallaties zijn door Galjema opnieuw ontworpen, waarbij rekening is gehouden met het zoveel mogelijk hergebruiken van bestaande installaties en duurzaamheid.

Het gebouw is voorzien van volledige balansventilatie, waarbij de behandelde lucht wordt toegevoerd via ventilatorconvectoren en plafondroosters en afgevoerd via plafondroosters.

Het gebouw is voorzien van beveiligingsinstallaties (inbraakalarm-, brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie, omroepinstallatie, observatie-installatie (CCTV) en toegangscontrole. Een groot deel van de bestaande componenten wordt ook hier hergebruikt.

Het gebouw is voorzien van zowel een geavanceerd bekabeld netwerk als van volledige WiFi-dekkinggasten en werknemers ongehinderd en onbeperkt gebruik kunnen maken van de benodigde netwerk faciliteiten. Het netwerk is aangesloten op een glasvezelverbinding middels de bestaande infrastructuur.

In het kader van energiebesparing is gekozen voor toepassing van led lichtbronnen voor de noodverlichting en vluchtwegbewijzering. Tevens wordt alle nieuwe verlichting uitgevoerd met ledverlichting.

De verlichtingsarmaturen welke zoveel als mogelijk worden hergebruikt, worden uitgevoerd met zogenaamde long life buizen. Deze gaan aanzienlijk langer mee en zijn energiezuiniger.

Er is tevens elektrisch bediende zonwering toegepast.

Door Galjema is tevens geassisteerd bij de aanbestedingsprocedure. Hierbij zijn de begrotingen gecontroleerd.

Fokko Mienstra

Adviseur

06-53192038

Sluiten