Naar overzicht

Hoog Catharijne te Utrecht, Moreelse Park

DSCF4153b
DSCF4208b
Moreelsepark
Vorige Volgende
Markt
Retail
Opdrachtgever
Klépierre Vastgoed Ontwikkeling BV
Architect
OZ Architecten en STIR Architecture
Opdracht
Ontwerp, van LOD100 t/m LOD400 en uitvoeringsbegeleiding
Bouwomvang
Nieuwbouw 5.000 m2 BVO
Datum adviesopdracht
Februari 2019
Oplevering van het werk
2020

Omschrijving van het project

Het retail gedeelte van Hoog Catharijne wordt successievelijk helemaal gerenoveerd. Het project betreft de renovatie van het Moreelsepark. Het Moreelsepark is het laatste deel dat gerenoveerd wordt. 

Het betreft de renovatie van de passage, aangrenzende winkels en opslagruimten. Tevens wordt de verdieping eronder gedeeltelijk aangepakt. Verder wordt geadviseerd ten behoeve van de credits voor Breeam.   

De uitgangspunten voor geheel Hoog Catharijne gelden ook voor dit gedeelte. Het krijgt een schitterende uitstraling en is bouwkundig ontworpen met de huidige filosofie en het beleid van Klépierre. Deze uitstraling wil men zowel voor de kantoren als voor het Retail gedeelte realiseren. 

Werkzaamheden Galjema B.V.

Galjema maakt het ontwerp van de basisinstallaties voor de winkels en de klimaat- en beveiligingsinstallaties voor de passage. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de opdrachtgever, architecten en constructeur. Verder wordt de bouwbegeleiding en oplevering verzorgd. Het ontwerp dient aangepast te zijn aan de bestaande, vernieuwde delen van HC. 

De passage wordt apart opgekapt. Deze renovatie dient de doorgang van het winkelend publiek zo min mogelijk te storen. Hiervoor worden veel werkzaamheden in de nachturen verricht. 

 

Marcel Luijs

Projectleider/ Senior ontwerper W

06-38066837

Sluiten