Naar overzicht

Stadhuis Amsterdam, Bestuursvleugel met Regionaal Crisis Centrum

Hoofdingang 06
IMG_7914
IMG_5145
IMG_6110
IMG_5136
IMG_6118
IMG_5133
IMG_7789
IMG_7790 bijgesneden
IMG_7746
IMG_7788
IMG_5131
Vorige Volgende
Markt
Openbare gebouwen
Opdrachtgever
Gemeente Amsterdam
Architect
De Twee Snoeken te ‘s-Hertogenbosch
Bouwomvang
Herinrichting 1450 m2 bvo
Datum adviesopdracht
Juni 2016
Oplevering van het werk
December 2018

Omschrijving van het project

Het project omvat de bestuursvleugel inclusief regionaal crisiscentrum (RCC), kantoren voor de fracties en vergaderzalen. Omdat crises te allen tijde kunnen ontstaan kan het RCC 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar operationeel zijn. Het RCC kan de crisisorganisatie optimaal faciliteren om de crisis te managen en de schadelijke gevolgen ervan zo snel mogelijk te beperken dan wel op te heffen. De verschillende crisisteams kunnen gebriefd worden aan de hand van de meest actuele beschikbare informatie en kunnen als team vergaderen. De crisisorganisatie kan uit diverse deelnemers bestaan, afhankelijk van de situatie.

Werkzaamheden Galjema B.V.

Galjema heeft op basis van het Technisch programma van eisen van het RCC, het OOV en de overige functies in de bestuursvleugel, zorg gedragen voor een VO, DO, Bestek en aanbesteding en zal de uitvoeringsbegeleiding verzorgen van de elektrotechnische-, beveiligings- en communicatie installaties. Daarbij is door Galjema geadviseerd over de volgende systemen:

  • Digitale voorzieningen middels een LAN netwerk en UTP cat6A outlets voor werkplekken, monitoren en andere kantoorautomatisering. Dit LAN bestaat uit verschillende switches en netwerkaansluitingen op diverse posities in het RCC.
  • Een WiFi en een DAS netwerk voor mobiele connectiviteit van medewerkers, bezoekers en overige gebruikers.
  • Video functionaliteit. De AV-regie-ruimte staat hierin centraal; daar kunnen inputs aan outputdevices toegewezen worden.
  • Alle elektrotechnische aansluitingen ten behoeve van het RCC en de apparatuur noodzakelijk voor het functioneren van het RCC (werkplekken, verlichting, luchtbehandeling, audiovisueel apparatuur, diverse communicatie apparatuur zoals wifi, C2000, beveiliging, serverruimte, etc.) moeten worden aangesloten op de centraal opgestelde noodstroomvoorziening. De noodstroomvoorziening heeft 24/7 beschikbaarheid middels UPS en NSA.
  • De verlichtingsinstallatie die geheel voldoet aan de eisen ten aanzien van afscherming, lichtkleur en regelbaarheid.
  • De noodverlichtingsinstallatie die beschikt over een eigen energievoorziening.
  • Afstemming met de contractpartner van de klimaatinstallatie die zodanig is opgezet dat mogelijke indelingsvarianten kunnen worden gerealiseerd zonder aanpassingen van de hoofdstructuur en de kwalitatieve en prestatie-eisen.
  • De werktuigkundige installaties worden aangesloten op de bestaande centrale voorzieningen, zoals warmte- en koude opwekking en luchtbehandelingskasten. De installaties worden zo veel mogelijk uitgevoerd overeenkomstig de bestaande installaties, rekening houdend met de in het PvE genoemde eisen in relatie tot warmtelast van apparatuur en personen in de verschillende situaties bij verschillend gebruik van de ruimten.

De samenwerking tussen de architect, opdrachtgever en de verschillende deelnemers in het RCC heeft integraal en intensief plaatsgevonden. Daarbij heeft de projectleider van D2S een prominente rol gespeeld en heeft Galjema proactief deelgenomen aan het ontwerpproces en het overleg met de verschillende diensten van de gemeente Amsterdam. Elke fase van het werk is afgesloten met een presentatie aan de opdrachtgever.

De uitvoering van de installaties wordt door Galjema begeleid.

Oscar Gerritsen

Projectleider

079-2065080

Sluiten