Naar overzicht

Erasmus Universiteit te Rotterdam

Vergaderruimte-1-folie-1110x624
EUR-6_leeshoekV3-1110x624
Scene_01_7-e1474270400684
EUR_6-spreekkamer2-1110x624
Vorige Volgende
Markt
Onderwijs
Opdrachtgever
Erasmus Universiteit Rotterdam
Architect
J. Overeem en B. de Jel van DJVDL Architecten
Opdracht
Technisch PvE, VO, DO, Bestek, Aanbesteding en Uitvoeringsbegeleiding
Bouwomvang
Herinrichting 6e t/m 8e verdieping (2200 m2)
Datum adviesopdracht
December 2013
Oplevering van het werk
Eind 2014

Omschrijving van het project

Het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg, onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam, heeft het ruimtegebruik gereduceerd van 4000 m2 naar ca. 2200 m2, om het vrijkomende oppervlak te kunnen inzetten voor onderzoek en onderwijs.

Het streven was een huisvestingsconcept dat leidt tot ruimtereductie en een hogere bezettingsgraad van de werkplekken en inspeelt op een relatief beperkte personele vaste kern met daaromheen een flexibele schil. Tegelijkertijd moest het een aantrekkelijke werkomgeving blijven voor de medewerkers, waarbij interactie en ontmoeting zoveel mogelijk worden gestimuleerd.

Randvoorwaarde was dat de huidige indeling van de kantoorverdiepingen deels gehandhaafd moest blijven en dat er geen ingrijpende verbouwingen zouden plaatsvinden.

Werkzaamheden Galjema B.V.

Het bestaande concept voor de klimaatinstallaties (radiatoren en luchttoevoer voorzien van VAV-regelingen) voor de kantoorwerkplekken is zoveel mogelijk gehandhaafd en aangepast op basis van de nieuwe indeling en het gebruik van de ruimten. De conditionering van de ruimten vindt plaats middels VAV-units, welke gestuurd worden door een ruimtebediening met temperatuuropnemer per ruimte.

De ruimten met een hoge interne warmtelast, zoals vergader- en overlegruimten, zijn voorzien van aanvullende koeling welke aangesloten zijn op het bestaande gekoeldwatersysteem.

Elektrotechnisch zijn de aanwezige aansluitingen voor werkplekken zoveel mogelijk gehandhaafd en waar nodig aangepast aan de nieuwe indeling en het gebruik van de ruimten. De verlichtingsarmaturen in de kantoren zijn voorzien van nieuwe, energiezuinige lichtbronnen. In verkeersruimten en nieuw gecreëerde ruimten zijn nieuwe verlichtingsarmaturen aangebracht.

Fokko Mienstra

Adviseur

06-53192038

Sluiten