Naar overzicht

Amsterdam Museum te Amsterdam

Amsterdam Museum facade in Amsterdam, Netherlands.
Entrance of the Amsterdam Museum, the Netherlands.
tourists enjoy the sun on central court of amsterdam museum
Amsterdam_Binnenplaats_meisjes - web 7
amsterdam-museum. vergroot - web 8
auditorium 5001. vergroot - web 9
Main-Courtyard-Entrance-Amsterdam-Museum-800x600. vergroot - web 5
Museum-Street-Schuttersgalerij-Amsterdam-Museum - bijgesneden - web 6
Vorige Volgende

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gljadmin/domains/galjema.nl/public_html/wp-content/themes/galjema/single-projects.php on line 80
Opdrachtgever
Amsterdam Museum
Opdracht
Revisiebeheer
Bouwomvang
35.000 m2 BVO bestaande uit museum Willet Holthuysen, museum ons lieve heer op solder, het collectiecentrum en het Museum Amsterdam
Datum adviesopdracht
2010 tot heden (doorlopend)
Oplevering van het werk
Doorlopend

Omschrijving van het project

Het Amsterdam Museum heeft een aantal vestigingen. De grootste is het gebouwencomplex tussen de Kalverstraat en de Nieuwezijds Voorburgwal, waar nu het Amsterdam Museum is gevestigd, was in de Middeleeuwen het St. Luciënklooster. In 1579 trok het Amsterdams Burgerweeshuis hierin en bleef daar tot in de 20e eeuw. In die tijd heeft het gebouw flink wat verbouwingen ondergaan. Sinds 1975 is er het Amsterdam Museum in ondergebracht.

Werkzaamheden Galjema B.V Technisch Adviesbureau

Voor het Amsterdam museum heeft Galjema een advies geschreven voor het tekeningbeheer in de breedste zin van het woord. Er is geadviseerd omtrent het opzetten van een operationeel beheersysteem waarbij in eerste instantie is geïnventariseerd wat de wensen waren omtrent beschikbaarheid en autorisaties.

Aan de hand hiervan is een beheersysteem geïmplementeerd waarbij ook is gekeken naar het beveiligsconcept. Het is natuurlijk van groot belang dat de tekeningen niet zomaar op straat komen te liggen.

Hierna heeft Galjema voor AM een tekening procedure opgesteld en alle aanwezige tekeningen zowel digitaal als op papier geïnventariseerd. Aan de hand van deze inventarisatie zijn lijsten gemaakt en is alles in een beheersysteem verwerkt. Alle tekeningen zijn in het systeem zichtbaar gemaakt middels PDF. Na de realisatie van het geheel is Galjema gestart met het Operationeel Beheer van alle tekeningen waarbij wordt gezorgd voor de in- en uitgave van de tekeningen naar andere partijen en wordt de status van alle tekeningen gewaarborgd.

Robert Buijtendijk

Directeur

079-2065080

Sluiten